top of page

Startersbegeleiding

Met welke ondernemingsvorm moet ik starten?

Bij het opstarten van een eigen bedrijf is het vaak lastig om te bepalen welke ondernemingsvorm het beste bij jou past.

 

Bij Fiscal+ kunnen wij jou hierbij helpen en begeleiden, waarbij we rekening houden met jouw aansprakelijkheid en risico's, fiscale optimalisatie, mogelijke samenwerkingsverbanden en andere belangrijke aspecten. Goed advies van een expert is hierbij van groot belang om een succesvolle start te maken.

Financieel plan

Als je van plan bent om een BV op te richten, is het noodzakelijk om een financieel plan op te stellen dat is opgemaakt door een erkend fiscaal accountant voordat de notaris de oprichtingsakte kan verlijden.

 

Bij Fiscal+ zijn wij erkend als fiscaal accountant en helpen wij je graag bij het opstellen van een goed financieel plan en zorgen wij voor de communicatie met de notaris om een vlotte opstart te garanderen.

Bovendien kan het financieel plan ook worden gebruikt voor het aanvragen van een investeringskrediet of een leasing. Wij staan klaar om jou hierbij te adviseren en te ondersteunen om jouw bedrijf naar een hoger niveau te tillen.

Oprichting & formaliteiten

Bij Fiscal+ zorgen wij voor alles wat nodig is om jouw vennootschap op te richten. Hierbij komen verschillende zaken bij kijken, zoals:

  • Het kiezen van de juiste ondernemingsvorm;

  • Het opstellen van de nodige statuten en oprichtingsakte of nalezen van de akte indien de notaris deze opmaakt;

  • Publicatieformaliteiten bij het Belgisch Staatblad;

  • Registreren van de akte;

  • Het vervullen van de formaliteiten bij de Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO);

  • Het registreren bij de BTW-administratie en het aanvragen van het BTW-nummer;

  • UBO registratie en aandelenregister indien gewenst.

Wij hebben de nodige kennis en expertise in huis om jou hierbij te ondersteunen en te adviseren, zodat jouw vennootschap een solide basis heeft om te groeien en succesvol te zijn.

bottom of page