top of page
  • Mourad Toubadie

Een hogere binnenlandse dagvergoeding vanaf 1 juni 2022!

Een belastingvrije binnenlandse dagvergoeding kan betaald worden aan een bedrijfsleider/werknemer vanuit de vennootschap om bepaalde kosten te dekken tijdens dienstreizen. Deze vergoeding wordt geacht de kosten voor maaltijden en dranken te dekken. Bijgevolg is dit niet combineerbaar met een restaurant-bon.Hoeveel bedraagt deze vergoeding?

Vanaf 1 juni 2022 bedraagt de geïndexeerde binnenlandse dagvergoeding €18,84 per dag. De maandelijkse vergoeding bepaal je met inachtneming van het werkelijk aantal dienstreizen van meer dan 6 uur. Wanneer je dagelijks op de baan bent, dan mag je maximum 16 dagen een dagvergoeding uitbetalen per maand.


Zijn deze vergoedingen aftrekbaar? Wordt de bedrijfsleider of werknemer hierop belast?

Deze kost is 100% aftrekbaar voor de vennootschap/werkgever. En tevens niet belastbaar voor de verkrijger. De vergoeding dien je wel op te nemen in de fiche 281.20 voor de bedrijfsleider en fiche 281.10 voor de werknemer.


Waar dien je op te letten?

Wanneer je meer dan 40 dagen in één jaar verplaatst naar dezelfde plaats van tewerkstelling dan wordt dit gezien als vaste plaats van tewerkstelling. Dit wordt beschouwd als woon-werkverkeer, dan is een binnenlandse dagvergoeding niet meer mogelijk!


In het geval dat de werknemer/bedrijfsleider ook maaltijdcheques krijgt, dan dien je de dagvergoeding te beperken met het werkgeversaandeel van de maaltijdcheques (€6,91). Dit vermijd je best wanneer je gebruik kan maken van belastingvrije binnenlandse dagvergoedingen.


Wil je meer weten over onze aanpak, neem een kijkje op onze website.

Contacteer ons gerust als je vragen hebt.

4 weergaven

Kommentare


bottom of page